Новини
14 Травня 2021
627

Національний банк України у липні запустить реєстр колекторських компаній

Подавати пакет документів можна буде з 14 липня до 13 серпня

Національний банк України (НБУ) запустив вебсторінку, присвячену майбутній реєстрації колекторських компаній, де зібрана інформація про умови допуску на ринок, йдеться у повідомленні регулятора.

“Усі колекторські компанії для можливості надавати послуги з регулювання боргів за споживчими кредитами повинні зареєструватися в Реєстрі колекторських компаній Нацбанку”, — зазначили в НБУ.

Сам реєстр запустять протягом найближчих двох місяців. У колекторських компаній буде час з 14 липня до 13 серпня, щоб подати пакет документів на включення до реєстру.

Також наголошується, що фінансові компанії з ліцензіями на надання послуг на факторинг або кредитування повинні будуть подати скорочений перелік документів. А юридичні особи без ліцензій — повний пакет документів.

“Важливо, що компаніям, які зареєструються в реєстрі, після 14 жовтня буде заборонено здійснювати регулювання простроченої заборгованості зі споживчих кредитів на користь інших осіб. Договір кредитодавця з незареєстрованим колектором вважатиметься нікчемним”, — підкреслили в Нацбанку.

Нагадаємо, наприкінці січня Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо колекторських компаній. Документ встановлює чіткі вимоги до етичної поведінки з боржниками та санкції за можливі порушення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram