Новини
7 Серпня 2020
734

Національний банк України призначив заступником голови Олексія Шабана із ПриватБанку

На посаді він відповідатиме за діяльність блоку “Платіжні системи та грошовий обіг”

Рада Національного банку України у п’ятницю, 7 серпня, призначила заступником голови НБУ Олексія Шабана. На цій посаді він відповідатиме за діяльність блоку “Платіжні системи та грошовий обіг”, повідомляє пресслужба НБУ.

Регулятор зазначає, що кандидатуру Олексія Шабана подав голова НБУ Кирило Шевченко.

“Олексій Шабан – досвідчений та обізнаний професіонал. Його кандидатура є найбільш вдалою, оскільки поєднує досвід роботи у центральному банку та у великому системному банку із найбільш розгалуженою платіжною інфраструктурою, а також знання реальних потреб учасників фінансового сектору», – зазначив голова Нацбанку.

На його думку, новопризначений заступник примножить досягнення регулятора у площині розвитку безготівкових розрахунків та зможе сприяти розвитку інноваційності фінсектору та збільшенню доступності фінансових послуг для українців.

Олексій Шабан працює директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України з лютого 2020 року. До роботи у Нацбанку пропрацював понад 24 роки у ПриватБанку.

З 2018 року був членом правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу. Відтоді та до приходу у Національний банк очолював напрям роздрібного бізнесу ПриватБанку та активно займався впровадженням нових карткових та платіжних продуктів, зокрема й через дистанційні канали.

Олексій Шабан у 1995 році закінчив Національну металургійну академію України за спеціальністю “Менеджмент підприємств”.

Нагадаємо, на початку серпня посаду генерального директора компанії “Укртрансгаз” залишив Сергій Олексієнко.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram