Новини
29 Жовтня 2021
869

Нацфонд інвестицій розмістить перший випуск акцій

Загальна сума — 100 мільйонів гривень

“Національний фонд інвестицій України” розмістить перший випуск акцій на загальну суму 100 млн грн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з даними у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, випуск акцій номіналом 1 тис. грн зареєстровано 28 жовтня.

Розміщення цінних паперів заплановано з 5 до 12 листопада поточного року.

Президент України Володимир Зеленський 19 березня видав указ “Про Нацфонд інвестицій” з метою створення сприятливих умов реалізації масштабних інвестиційних проєктів, розвитку міжнародного економічного співробітництва, підвищення зростання конкурентоспроможності економіки країни.

“Передбачалося, що йому передадуть в управління підконтрольні державі акції підприємств для їх трансформації”, — зазначає видання.

Нагадаємо, що на початку квітня Кабмін заснував “Національний фонд інвестицій України” у формі держпідприємства зі статутним капіталом 100 млн грн. Його керівником призначено радника голови Офісу президента, президента KSE Тимофія Мілованова.

Уже 22 вересня Кабмін вирішив перетворити ДП “Національний фонд інвестицій України” в акціонерне товариство та розмістити його акції на 100 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram