Новини
11 Листопада 2019
837

Нацбанк збільшив купівлю валюти на міжбанку більш ніж удвічі

Чисте поповнення золотовалютних резервів склало $4,5 мільярди

Національний банк України (НБУ) на минулому тижні з 4-8 листопада 2019 р. викупив з валютного ринку $372 млн, що більш ніж удвічі перевищує обсяги викупу валюти на попередньому тижні. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Протягом зазначеного робочого тижня Нацбанк не здійснював продаж валюти з резервів, тому шляхом викупу валюти на міжбанківському ринку міжнародні золотовалютні резерви України поповнили на $372 млн.

Відзначимо, що на початку листопада НБУ відновив активний викуп валюти з міжбанківського ринку, що свідчить про надлишок її пропозиції.

У жовтні 2019 р. обсяги викупу валюти були незначними: всього НБУ викупив близько $450 млн за цей місяць, при тому, що продав з резервів $231 млн.

Всього з початку 2019 р. НБУ викупив з ринку $4,98 млрд, а продав з резервів назад на ринок $479,23 млн.

Чисте поповнення золотовалютних резервів шляхом виходу Нацбанку на міжбанківський ринок склало $4,5 млрд.

Нагадаємо, за підсумками аукціонів, які пройшли 5 листопада, портфель облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) України у власності нерезидентів збільшився на 1,07 млрд грн (за номіналом) і досяг нового історичного максимуму — 100,99 млрд грн.

Як відомо, протягом наступних п’яти років незалежний аудит річної фінансової звітності Національного банку України за міжнародними стандартами здійснюватиме ТОВ “Ернст енд Янг Аудиторські послуги”. Регулятор у 2011-2013 роках уже мав досвід роботи з цією компанією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram