Новини
17 Червня 2020
900

Нацбанк уклав із ЄБРР перший валютний своп для підтримки українського бізнесу

НБУ надав ЄБРР 798 мільйонів гривень, а отримав від нього $30 мільйонів 

Національний банк України уклав з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) валютний своп, за яким надав ЄБРР 798 млн грн й отримав від нього $30 млн строком на 1 місяць з можливістю пролонгації, про це йдеться у повідомленні регулятора.

Зазначається, що це перша трансакція в межах генерального договору, який передбачає здійснення операцій своп між двома сторонами на загальну суму до $500 млн.

“Своп з ЄБРР – це черговий крок, який ми робимо для пожвавлення кредитування та підтримки бізнесу. Валюта від ЄБРР поповнила наші міжнародні резерви, а ЄББР отримав від нас гривневий еквівалент цієї суми, щоб спрямувати його на фінансування українського бізнесу, який зазнав втрат під час коронакризи”, – пояснив заступник голови Національного банку Олег Чурій.

За його словами ресурс можна буде використати як для підтримки ліквідності, поповнення оборотних коштів, так і торгового фінансування підприємств.

Зазначається, що наразі НБУ веде переговори про укладення валютного свопу ще з однією міжнародною фінансовою установою.

Раніше Investory News писали, що  ЄБРР і НБУ домовилися про своп у розмірі $500 млн з метою збільшення доступності фінансування у гривні для місцевих компаній, на які негативно вплинула пандемія коронавірусу. Договір з ЄБРР укладено на два роки з можливістю пролонгації. Мінімальна сума одного траншу в межах договору становить $25 млн, а мінімальний строк траншу – до 3 місяців з можливістю роловеру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram