Новини
23 Квітня 2021
533

Нацбанк скоротив термін карантину для готівки до 5 днів

Загальна процедура обробки банкнот залишається такою, як і раніше

Національний банк України (НБУ) скоротив терміни зберігання готівки на карантині з метою протидії поширенню коронавірусу з 14 до 5 днів, повідомляє пресслужба НБУ. Зазначається, що зміни ухвалені на підставі рекомендацій МОЗ.

“Згідно з оновленими інструкціями Центру контролю та профілактики захворювань від 5 квітня 2021 року основний шлях зараження людей коронавірусом SARS-CoV-2 — це вплив крапель дихання, що несуть інфекційний вірус. Ризик зараження людей через контакт із забрудненими поверхнями або предметами, зокрема готівкою, як правило, вважається низьким. Водночас п’ятиденний термін значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях (від декількох годин до трьох діб)”, — йдеться у повідомленні.

При цьому в НБУ наголошують, що змінюється тільки кількість днів, а загальна процедура обробки банкнот залишається такою, як і раніше: після карантину у сховищі готівка проходитиме автоматизовану обробку за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин.

Банкноти, придатні для повернення в оборот, упаковують в пачки й термоусадкову плівку. На цьому етапі вони потрапляють в термоусадкові печі та піддаються температурному шоку (160°C).

Раніше Investory News писали, що станом на 1 липня 2020 року у готівковому обігу України перебувало готівки на суму 486,3 млрд грн. За кількістю, як і раніше, було найбільше 200-гривневих банкнот — майже 23,2% від усього обсягу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram