Новини
21 Січня 2021
684

Нацбанк посилив контроль за кіберзахистом та інформаційною безпекою банків

Тепер фінустанови ретельніше перевірятимуть фахівці НБУ

Національний банк України (НБУ) посилює контроль за виконанням банками заходів із забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки, що сприятиме удосконаленню організації діяльності банків в умовах сучасних кіберзагроз, йдеться у повідомленні регулятора.

“Для цього регулятор запроваджує новий вид контролю за банками у формах виїзних перевірок і безвиїзного нагляду, що здійснюватимуть фахівці Нацбанку у сфері кіберзахисту та інформаційної безпеки”, — зазначили у НБУ.

Згідно із прийнятою постановою № 4 (“Про затвердження Положення про здійснення контролю за дотриманням банками вимог законодавства з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та електронних довірчих послуг” від 16 січня 2021 року) Нацбанк встановив вимоги щодо проведення банками самооцінки стану інформаційної безпеки та кіберзахисту.

“Банки зобов’язані щорічно проводити відповідну самооцінку та звітувати регулятору про ризики інформаційної безпеки”, — йдеться у повідомленні.

Постанова про посилення кіберзахисту банків набирає чинності з 21 січня 2021 року.

Нагадаємо, наприкінці вересня минулого року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації підписала меморандум про взаєморозуміння з корпорацією Cisco. До спільної роботи виявили бажання приєднатися Microsoft, Huawei та Fortinet

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram