Новини
13 Вересня 2022
387

Нацбанк переказав на потреби військових понад 20 мільярдів гривень

На спецрахунку залишається понад 700 мільйонів

Фото: ua.news

Станом на 12 вересня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 714 млн грн, повідомляє НБУ.

За минулий тиждень на спецрахунок надійшло понад 107 млн грн, перераховано на потреби Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України — понад 650 млн грн.

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 20,2 млрд грн, зокрема:

• на потреби Національної гвардії України — всього 950 млн грн;

• на потреби Національної поліції України — всього 1,65 млрд грн;

• на потреби Міністерства оборони України — всього понад 14,4 млрд грн;

• на потреби Державної прикордонної служби — всього 980,2 млн грн;

• на потреби Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України — всього понад 2,2 млрд грн;

• на потреби Державної служби України з надзвичайних ситуацій — всього 18,3 млн грн.

Усього з дня відкриття спецрахунка на нього було перераховано понад 20,5 млрд грн в еквіваленті. Зокрема майже 7,3 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема із США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Також станом на 12 вересня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 140 млн грн. За минулий тиждень на рахунок для гуманітарних потреб надійшло понад 14 млн грн, перераховано — понад 7,7 млн грн.

Крім того, Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього понад 632 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф. Близько половини коштів надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Нагадаємо, в Україну приїхав американський мільярдер Ерік Шмідт. Колишній гендиректор Google проконсультував щодо технологічних рішень, які можуть допомогти Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram