Новини
9 Жовтня 2019
998

На здоров’я: Продажі безалкогольного пива в Україні зросли на 11%

В першу чергу це пов’язано з популяризацією здорового способу життя

За 8 місяців 2019 р. продажі безалкогольного пива збільшились на 11,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склали 288,4 млн грн. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на коментар провідного аналітика компанії Pro-Consulting Артема Чорного.

За словами маркетинг-директора AB InBev Efes України Ганни Руденко, за шість місяців цього року ринок безалкогольного пива зріс на 5% у порівнянні з січнем-червнем минулого року, при цьому продажі з заводів виросли на 21%.

“Темпи зростання ринку безалкогольного пива випереджають ринок алкогольного, який також зростає, але на 2,2%”, — сказала вона.

Артем Чорний у свою чергу пояснює зростання продажів безалкогольного пива тим, що на сьогодні — це стало світовим трендом.

“В першу чергу, це пов’язано з популяризацією здорового способу життя. Безалкогольне пиво також є менш калорійним”, — зазначив Чорний.

Також він додав, що світовий ринок безалкогольного пива продовжить розвиватися разом з трендом здорового способу життя. Ще потрібно більше інновацій у даній категорії, активна робота компаній-виробників, спрямованих на підвищення якості та смакових характеристик продукції. В Україні, за його переконанням, ринок має хороший потенціал для подальшого зростання.

За словами генерального директора Carlsberg Ukraine Євгенія Шевченко, за підсумками восьми місяців частка безалкогольного пива в загальному обсязі ринку України складає 1,8%.

“Якщо порівнювати, наприклад, з Німеччиною, то там безалкогольні сорти займають понад 7% пивного ринку. Зате пропозицій в цьому сегменті стає дедалі більше. Наприклад, Carlsberg Ukraine представив Baltika №0 зі смаком пшеничного солоду, “Уманьпиво” відновило виробництво Waissburg 0, AB InBev Efes Україна випускає BUD Prohibition, імпортує Hoegaarden Radler Agrum і Hoegaarden Radler Lemon”, — зазначив він.

За даними Державної служби статистики, з 2016 по 2018 рр. обсяг виробництва безалкогольного пива виріс на 21,5%.

“У кожній пивоварні є свій сорт безалкогольного пива, раніше він був тільки у великих виробників. Однак зі зростанням попиту і вдосконаленням технології, більшість пивних виробників охопили й цей сегмент”, — розповів СЕО компанії “Уманьпиво” Ігор Кисіль.

Нагадаємо, пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev SA (AB InBev) залучила близько $5 млрд у ході IPO на Гонконзькій фондовій біржі свого азійського підрозділу Budweiser Brewing Company APAC Ltd.

Також, пивоварна група Carlsberg відзвітувала про результати за перше півріччя 2019 р. Чистий прибуток групи зріс на 24,6%, до $461,3 млн.

СЕО компанії “Уманьпиво” Ігор Кисіль розповів Investory News про основні тренди на ринку хмільного напою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram