Новини
11 Березня 2021
744

На здешевлення кредитів для аграріїв уряд направить 1,2 мільярда гривень

Понад 4,4 тисячі сільгоспвиробників матимуть цього року можливість отримати компенсацію

Уряд оновив механізм державної програми зі здешевлення кредитів. Відповідну постанову, яка оновлює порядок використання коштів, передбачених для цього у держбюджеті було ухвалено в середу, 10 березня, повідомляє Мінекономіки.

“У 2021 році для здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 млрд грн. Це одна з найуспішніших програм підтримки аграріїв, яка надає доступ до дешевого кредитування та сприяє залученню коштів в агросектор”, — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Проєктом постанови пропонується: визначити прозорий порядок відбору претендентів на підтримку та уточнити напрями використання кредитних коштів.

Надається можливість отримувати компенсацію за коротко- та середньостроковими кредитами на поповнення обігових коштів. “Так, сільськогосподарські товаровиробники, які постраждали від погодних умов та яким банки реструктурували кредити, матимуть можливість отримати часткову компенсацію відсотків за кредитами”, — пояснили у міністерстві.

А також можливість отримати компенсацію за середньо- та довгостроковими кредити, залученими для придбання основних засобів с/г виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів с/г призначення, а також з переробленням с/г продукції.

А ще проєктом пропонується визначити кінцеві терміни подачі заявок суб’єктами для отримання компенсації та реєстрів компенсаційних виплат позичальникам, які подаються до Мінекономіки уповноваженими банками (щороку до 1 листопада).

“Максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом становитиме 15 млн грн, іншим позичальникам — 5 млн грн”, — наголосили у відомстві.

Скористатися програмою та отримати компенсацію цього року зможуть понад 4,4 тис. сільгоспвиробників.

Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна Рада підтримала законопроєкт про зниження ПДВ для аграріїв до 14%.

Раніше Investory News писали, що аграрії отримали 716 млн грн компенсації за сільгосптехніку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram