Новини
8 Липня 2022
584

На які авто українці пересідають під час війни

Лідером ринку електричних авто став Nissan Leaf

У червні українські номерні знаки отримали 1055 електромобілів, де частка легкових автомобілів становить 958 одиниць і 97 — комерційних, повідомляє “Укравтопром” в Telegram.

“Відносно червня минулого року реєстрації легкових електромобілів зросли на 65%, а комерційних у — 2,4 раза”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, в реєстраціях легкових електромобілів частка нових становила 14% проти 10% роком раніше. У комерційному сегменті, як і торік, тільки два автомобілі були новими.

Зазначається, що лідером ринку повністю електричних машин став Nissan Leaf — 196. Другим за популярністю став Volkswagen ID.4 з результатом — 72 автомобілі. На третьому місці Volkswagen е-Golf — 70 одиниць. Четвертий результат у TESLA Model 3 — 58 одиниць. Також в п’ятірку кращих червня потрапив Renault Zoe, в активі якого 57 зареєстрованих автомобілів.

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні 2021 року проти аналогічного періоду 2020 року, зросли на 30% — до 48,4 тис. одиниць.

Кількість реєстрацій вживаних і ввезених з-за кордону легкових автомобілів на первинному ринку в першому півріччі 2021 року становило 195,5 тис. авто, що на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Станом на кінець липня 2021 року кожен третій українець без автомобіля планував його купити, а переважна більшість тих, хто має або планує купувати авто, віддає перевагу седанам на бензині та з газовим обладнанням.

Кількість зареєстрованих в Україні електрокарів за листопад зросла на 2,6%, якщо порівняти з показником за жовтень 2021 року. Найбільша кількість електромобілів зареєстрована в Києві.

Україна протягом 2021 року імпортувала 944,1 тисячі автомобіль, що на 58% перевищує показник 2020 року.

Нагадаємо, що Bloomberg опублікував рейтинг екологічних електрокарів. Список очолили Tesla, Lucid Air і Chevrolet Bolt.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram