Новини
11 Січня 2022
803

На Харківщині з’явиться індустріальний парк із п’ятьма виробництвами

Проєкт складатиметься з 25 корпусів різного функціонального призначення загальною площею 23 гектари

У Харківській області створять індустріальний парк із п’ятьма об’єктами хімічної промисловості та сміттєвою сортувальною лінією. Про це 10 січня на апаратній нараді у Харківській облдержадміністрації повідомив директор департаменту економіки та міжнародних відносин ОДА Петро Лашин, пише Укрінформ.

“Валківською міською радою ініціюється створення індустріального парку “Земля та вода” загальною площею 23 га. З цією метою розроблено інвестиційний проєкт будівництва заводів з виробництва біогазу, метанолу, біодизелю, оцтової кислоти та сортувальної лінії сміття кошторисною вартістю понад $30 млн”, — повідомив Лашин.

Згідно з інформацією Валківської громади, індустріальний парк складатиметься з 25 корпусів різного функціонального призначення (п’ять промислово-виробничих об’єктів та два складські). Очікується, що парк створить нові робочі місця для 500 людей.

Згідно з даними ОДА, проєкт уже представили потенційним інвесторам, зокрема турецькій компанії ORMAK.

Наразі у Харкові та області ще не реалізовано жодного проєкту індустріального парку.

Як відомо, у вересні 2021 року Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила зміни до закону “Про індустріальні парки“, спрямовані на залучення інвестицій.

16 грудня 2021 року Рада підтримала ідею податкових стимулів для учасників індустріальних парків, серед яких — звільнення з податку на прибуток на 10 років.

Нагадаємо, у Тернопільській області та Вінниці з’явилися два нових індустріальних парки — Chortkiv-West і “Вінтер Спорт”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram