Новини
15 Грудня 2021
596

На виплату тисячі гривень за вакцинацію подано вже понад 500 тисяч заявок

Тим часом Уряд продовжує адаптивний карантин в Україні до 31 березня

На фото: виставка “Музей гривні просто неба”

Упродовж перших двох днів бета-тестування програми “єПідтримка” українці оформили понад 500 тис. заявок на отримання 1 тис. грн за вакцинацію. Про це під час засідання Кабінету міністрів повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“За перші дві доби роботи для тестувальників пілотного проєкту оформлено понад 500 тис. заявок на виплату. Це непоганий старт. З 19 грудня кожен вакцинований зможе почати витрачати свою тисячу. А уряд продовжить працювати над вдосконаленням програми”, — наголосив він.

Також очільник уряду додав, що наразі банки, які приєдналися до проєкту, відкрили понад 1,7 млн віртуальних карток для виплат вакцинованим громадянам 1 тис. грн.

Крім того, Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 березня. “Поки в Україні рівень вакцинації не досягне 70% населення, ми змушені продовжувати дотримуватися всіх встановлених карантинних обмежень. Для того, щоб максимально ефективно протидіяти пандемії та захистити здоров’я людей, уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року”, — зазначив Денис Шмигаль.

Це означає: всі правила доступу до публічних місць з COVID-сертифікатами, щодо носіння масок, щодо дистанції залишаються в силі.

За словами прем’єра, наразі вже понад 40% дорослих українців отримали щеплення проти коронавірусу.

Про те, як отримати тисячу за вакцинацію в “Дії” можна прочитати за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна отримає $150 млн від МБРР для протидії Covid-19. Це додаткове фінансування до вже чинного проєкту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram