Новини
28 Квітня 2021
481

На виплати “карантинної” фіндопомоги вже направлено 200 мільйонів гривень

Для оформлення достатньо реєстрації в додатку “Дія”

Понад 300 тис. підприємців і найманих працівників, діяльність яких припинена через посилення карантину, подали заявки на отримання допомоги від держави обсягом 8 тис. грн. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

За словами голови відомства Ігоря Петрашко, перші виплати направлені на рахунки заявників. “200 млн грн вже пішли на виплати й надалі процес буде ритмічним. Хочу всіх заспокоїти, що за необхідності на програму передбачатимуться додаткові кошти, адже вона буде доступна протягом 2021 року для всіх областей, які потрапляють до “червоної зони”, — наголосив міністр.

І додав, що крім державної допомоги, підприємці та наймані працівники з “червоних” зон можуть отримати додаткові виплати з місцевого бюджету регіону, якщо це передбачатиметься рішенням органів місцевого самоврядування.

Зазначається, що окрему заяву на таку допомогу надавати не потрібно, достатньо реєстрації в додатку “Дія”. Надалі Мінцифри у десятиденний термін після закінчення терміну подачі заяв формує та передає місцевим органам переліки застрахованих осіб для узгодження рішення щодо надання допомоги завдяки коштам відповідного місцевого бюджету.

Про те як ФОП і наймані співробітники бізнесів, які постраждали від карантинних обмежень, зможуть отримати 8 тис. грн державної допомоги, можна прочитати тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram