Новини
27 Січня 2021
966

На варті здоров’я: PepsiCo і Beyond Meat створили нову компанію

Основна мета — виробництво корисних харчових продуктів

PepsiCo — один із найбільших світових виробників безалкогольних напоїв об’єднався з провідною компанією з випуску штучного м’яса Beyond Meat. Фірми створили спільне підприємство — The PLANeT Partnership, яке спеціалізуватиметься на виробництві їжі та напоїв на рослинній основі, повідомляє CNBC.

Деталі умови угоди та інформація про частки партнерів наразі не розголошуються. “Обидві сторони розраховують використовувати накопичений досвід у своїх галузях”, — йдеться у повідомленні. І додається, що Beyond Meat контролює близько 13% глобального ринку штучного м’яса.

Своєю чергою PepsiCo сподівається швидше досягти власних цілей сталого розвитку, серед яких — скорочення шкідливих викидів. Минулого року компанія підписала відповідну угоду з ООН.

Виробник напоїв уже намагається знизити вміст цукру та розширює продуктову лінійку завдяки більш здоровим напоям і харчовим продуктам.

На фоні новини про угоду акції обох компаній зросли в ціні: PepsiCo — на 1%, Beyond Meat — на 16%. Загалом минулого року, попри пандемію коронавірусу, компанії зафіксували зростання продажів.

Раніше Investory News писали, що біопластик так само токсичний, як і інші види пластика. А продукти на основі целюлози та крохмалю містять найбільше хімікатів.

До речі, на самоізоляції люди почали споживати менше цукру. У 2020 році вперше за 40 років попит на солодкі напої та кондитерські вироби значно зменшився.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram