Новини
27 Липня 2020
853

На світових ринках ціни на золото побили нові рекорди

За тройську унцію тепер просять $1943 – це більше, ніж було у вересні 2011 року

У понеділок, 27 липня, вартість золота на світових ринках злетіла до нових рекордних показників – наразі одна тройська унція коштує $1943, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що купувати дорогоцінний метал (актив-притулок за неспокійних обставин) інвесторів змусило погіршення дипломатичних відносин між США та Китаєм, що збільшило попит на нього, а з ним – і вартість.

“Такий стрибок навіть перевищив пік, досягнутий у вересні 2011-го”, – йдеться у повідомленні.

Видання пояснює, що це сталося на фоні загострення відносин між двома найбільшими економіками світу: Вашингтон розпорядився закрити консульство Китаю в Х’юстоні, що призвело до вирішення Пекіна дзеркально відреагувати й закрити американське консульство в Ченду.

“Після цього акції багатьох глобальних компаній подешевшали. Масла у вогонь підлили й заяви держсекретаря США Майка Помпео, який гостро висловлювався на адресу Пекіна”, – зазначає Reuters.

Друга причина зростання цін на золото – різке пом’якшення грошово-кредитної політики в усьому світі, “оскільки пандемія коронавірусу повалила глобальну економіку в рецесію”.

“Разом з тим надії на швидке відновлення американської економіки гаснуть, бо поширення вірусу в країні все ще триває. Це означає, що економіка США без державної підтримки не витримає”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, тиждень тому ціна на золото досягла $1840 за унцію – це було максимумом з вересня 2011 року. Тоді попит зріс на фоні затвердження Європейським Союзом пакету фінансової допомоги у €1,8 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram