Новини
27 Квітня 2022
481

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилося 137 мільйонів гривень

Національний банк уже перерахував на потреби військових майже 15,4 мільярда

Станом на 27 квітня залишок коштів на спеціальному рахунку, який відкрив Національний банк для підтримки Збройних сил України, становить понад 137 млн ​​грн, повідомляє пресслужба НБУ.

Наголошується, що Національний банк уже перерахував на потреби військових майже 15,4 млрд грн.

Крім того, за інформацією регулятора, залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який відкрив НБУ для гуманітарних цілей, становить 332 млн грн. Зокрема близько половини коштів надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку ЗСУ та для гуманітарної допомоги. Номер рахунку (account number) для підтримки Збройних сил України — 804790258 та для гуманітарної допомоги — 804790266. У НБУ зазначають, що решта реквізитів залишилася незмінною.

Нагадаємо, Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) перерахувала Україні €668 млн невідкладної допомоги.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зараз у всьому світі створюється багато фондів з підтримки України, зокрема у партнерстві з ЄС, США, іншими країнами та міжнародними організаціями, з корпоративним сектором, який теж хоче підтримати Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram