Новини
15 Червня 2020
1 058

На самоізоляції люди почали споживати менше цукру

Вперше за 40 років попит на солодкі напої та кондитерські вироби значно зменшився 

Закриття ресторанів, спортивних арен і кінотеатрів по всьому світу на фоні пандемії коронавірусу вплинуло на споживання цукру. Попит на солодкі напої та кондитерські вироби просів вперше за 40 років. Про скорочення продажів вже заявили Coca-Cola, PepsiCo та інші учасники ринку, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані аналітиків Czarnikow Group.

Протягом багатьох років уряди країн, лікарі та прихильники здорового способу життя намагалися змусити світ споживати менше цукру. Але істотно попит на цукор скоротився лише на фоні пандемії.

“Споживання цукру поза домом зазвичай більше. Адже якщо ви підете в кіно, то з радістю візьмете літр газованої води. І навіть не помітите за переглядом, як випили все, а то й більше. Але ми не думаємо, що люди вип’ють цілий літр вдома за переглядом серіалу на Netflix”, — каже аналітик лондонського офісу Czarnikow Бен Сід.

За даними аналітиків, за перші три тижні квітня обсяги продажів Coca-Cola впали приблизно на 25%. Компанія заявила, що пандемія вплине й на показники другого кварталу. PepsiCo Inc. також очікує, що виручка в другому кварталі впаде.

Пандемія вплинула й на продажі кондитерських виробів. Наприклад, у Німеччині, країні з традиційно високим рівнем споживання цукру, половина опитаних учасників ринку заявила, що їх продажі також впали протягом квітня.

У Czarnikow Group очікують, що в цьому сезоні світове споживання цукру скоротиться на 1,2% — до 169,9 млн т. Про падіння говорять і аналітики уряду США і Citigroup Inc. А Міжнародна організація по цукру заявила, що криза знищила більшу частину прогнозованого зростання споживання у 2020 р.

Зі слів аналітиків, повернутися до попереднього рівня споживання в цьому сезоні не вдасться. Стримувальним фактором виступить скорочення персоналу в багатьох компаніях через кризу, а також падіння доходів людей по всьому світу.

Міністерство сільського господарства США очікує, що в наступному сезоні падіння вдасться компенсувати споживанням у країнах Азії та Африки.

Збільшення попиту на цукор в країнах, що розвиваються в останні десятиліття випереджав темпи решти світу завдяки збільшенню населення та зростання середнього класу, який витрачає більше на солодкі частування.

Раніше Investory News писали про 15 найдорожчіх десертів світу, які оригінальні не лише своєю ціною, а й прикрасами та інгредієнтами.

А от на вертикальній фермі Willo в Сан-Хосе (Каліфорнія, США) покупці можуть вибрати собі “ділянку”, оформити підписку на зелень та отримувати набори для 5 салатів щотижня або щомісяця.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram