Новини
16 Червня 2020
929

На розвиток с/г: Україна отримає від МБРР $200 мільйонів

Програма спрямована на залучення малого та середнього бізнесу до сільгоспринку

В Україні розпочалася реалізація програми “Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство”, в рамках якої у 2019 році було укладено угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) про позику у розмірі $200 млн, і яка після здійснення Україною внутрішньодержавних процедур набрала чинності 20 травня 2020 року, про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів України.

“Реалізація програми дозволить пом’якшити окремі обмеження на шляху до зростання участі приватного сектора, зокрема, малих і середніх підприємств (МСП), у сільськогосподарському ринку факторів виробництва та ринку товарів України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для досягнення мети заплановано ряд дій, зокрема створити Державний аграрний реєстр та відкритий до нього  доступ широкому загалу, а також провести інвентаризацію земель державної власності та внести відомості щодо них до Державного земельного кадастру.

Крім того розробити методологію розробки планів землекористування для об’єднаних територіальних громад, провести супутникове картографування території України, створити автоматизовану систему оповіщення щодо змін у Державному земельному кадастрі.

А також  підвищити обізнаність власників та користувачів земельних ділянок щодо прав на землю та способів їх захисту, посилити систему державного контролю на державному кордоні України з урахуванням вимог ЄС та найкращих світових практик. Ще передбачається розробка та введення в експлуатацію інтерактивної інформаційної системи про безпечність харчових продуктів та вимог ринків експорту.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів України погодив залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) у розмірі $350 млн на відновлення економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram