Новини
28 Травня 2021
881

На Рівненщині перша компанія легально розпочала видобуток бурштину

Основні ринки збуту — Україна, Китай та країни арабського світу

Компанія ТОВ “Центр “Сонячне ремесло”, що входить до Concorde Capital Ігоря Мазепи, продовжить добувати бурштин. Після отримання усіх ліцензій та дозволів на видобуток “сонячного” каміння вже розпочалися роботи на родовищі “Володимирець Східний”, повідомляє Рівненська ОДА.

Проєкт розрахований на 5-6 років. Після відпрацювання родовища, а це понад 83 га, на його території відновлять ліс. “Ми проаналізували все та вирішили розвивати проєкт “Сонячне ремесло”, — розповів Ігор Мазепа. — Для інвестування обрали Рівненщину, адже тут є повне сприяння влади”.

За попередніми геологічними дослідженнями запаси становлять близько 40 т бурштину-сирцю. Інвестиції становили близько $5 млн.

За словами співзасновниці компанії “Сонячне ремесло” Галини Симхи, реалізовуватимуть бурштин через аукціони та інші майданчики, аби люди могли вільно придбати каміння. Для цього вони зареєстрували нову торгову марку, створили онлайн портал, звідки будь-хто й у будь-якій точці світу зможе поставити ставку.

Основні ринки збуту, кажуть у компанії, це Україна, Китай та країни арабського світу. Компанія планує займатися як видобутком, так і реалізацією бурштину, а також його перероблюванням.

“У кінці 2019 року з ініціативи президента України Володимира Зеленського схвалений закон про легалізацію сфери бурштину. І це точка неповернення. На сьогодні вже маємо 25 реалізованих на аукціонах ділянок, надходження у держбюджет становили близько 70 млн. Підприємство забезпечить 100 робочих місць, а це кошти в місцеві бюджети”, — зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Найближчим часом на Рівненщині на аукціон виставлятимуть ще 5 “бурштинових” ділянок.

Як писали раніше Investory News, за вісім місяців з початку проведення бурштинових аукціонів у Рівненській області державний бюджет поповнився на 34 млн грн. У липні 2020 року на Рівненщині відбулися перші аукціони з продажу права видобутку “сонячного каменя”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram