Новини
25 Жовтня 2019
1 213

На рахунки ДТЕК виконавча служба наклала арешт на суму 2,5 мільярди гривень

У компанії звернулися до органів влади з проханням знайти рішення щодо врегулювання питань боргів

Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки “ДТЕК Донецькі електромережі” на суму 1,2 млрд грн і “ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля” на суму 1,3 млрд грн. Про це пише БізнесЦензор з посиланням на повідомлення прес-служби енергохолдингу ДТЕК.

“Арешт рахунків” ДТЕК Донецькі електромережі” пов’язаний з боргами компанії перед ДП” Енергоринок “, які утворилися в результаті виконання компанією рішень органів влади (Кабміну і РНБО) про постачання електроенергії та покупку сальдо-перетоків з неконтрольованої території Донецької області у 2014-2017 роках”, — йдеться в повідомленні.

Як стверджують в компанії, аналогічні борги сформовані також в інших операторів системи розподілу Донецької та Луганської областей, і на сьогодні складають сумарно 12 млрд грн. Шляхи врегулювання цієї заборгованості до сих пір не визначені.

“Арешт рахунків “ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля” пов’язаний із заборгованістю компанії перед ДП “Енергоринок”, основна частина якої сформована за боргів державних шахт і КП “Компанія “Вода Донбасу”, постачальника води для КТ і НКТ Донецької області у 2014-2019 роках”, — повідомляють в ДТЕК.

У зв’язку з цим боргом 17 жовтня управління Виконавчої служби в м. Вугледар провела інвентаризацію майна “ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля”: підстанцій, трансформаторів та іншого обладнання для подальшої примусової реалізації на торгах.

“ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля” не зможе здійснювати свою ліцензійну діяльність, яка може мати критичні наслідки для регіону — аж до повного відключення води КП “Компанія “Вода Донбасу” для всіх жителів області та можливого затоплення шахт”, — заявляють в ДТЕК.

Як пише видання, в “ДТЕК” звернулися до органів влади з проханням прийняти оперативні дії для розблокування операційної діяльності компаній і знайти рішення щодо врегулювання питань боргів.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України за порушення законодавства про захист економічної конкуренції оштрафував ТОВ “Корум Україна” (з групи СКМ Ріната Ахметова) на 53 млн грн і АТ “НПК” Гірські машини“ на 3,3 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram