Новини
10 Листопада 2020
1 209

На прикладі Польщі: В Україні створять фонд екологічних податків

Кошти спрямовуватимуться виключно на поліпшення якості навколишнього середовища

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів пропонує створити окремий фонд, у якому акумулюватимуться всі екологічні податки та спрямовуватимуться виключно на поліпшення якості навколишнього середовища, повідомляє УНІАН.

За словами міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Романа Абрамовського, проблема, яка існує наразі полягає в тому, що податок на СО2 і частина екологічних податків йдуть просто у загальний фонд державного бюджету та використовуються на все що завгодно, окрім напрямку, за яким мають використовуватися.

“Ми почали роботу зі створення фонду як окремої юридичної особи з прозорою системою прийняття рішень і можливістю запускати різні механізми підтримки підприємств”, – наголосив він.

І додав, що фонд буде створений на прикладі польського фонду охорони навколишнього середовища та природних ресурсів.

“По суті, це банк, який акумулює всі екологічні кошти та витрачає їх за пріоритетами – або це кредитування, або це прямі інвестиції, або підтримка якихось проєктів. Ми впевнені, що такий фонд зможе залучати додаткові зовнішні кошти міжнародних кліматичних фондів”, – зазначив міністр.

Раніше Investory News писали, що світова економіка щодня втрачає $8 млрд через забруднення повітря від горіння викопного палива. Це $2,9 трлн, або майже 3,3% світового ВВП.

Про те, як інтерактивні карти та портали допомагають у сучасному світі можна прочитати в матеріалі Investory News “Сервіси для стеження за екологічними проблемами планети”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram