Новини
9 Серпня 2021
555

На Польщу: 55% іноземців з дозволом на трирічне перебування в країні — громадяни України

Одна з головних причин — робота

Українці активно їдуть на роботу до Польщі: 277 тис. громадян України отримали від польської влади дозвіл на тривале перебування. Найбільш популярне воєводство, куди переїжджають іноземці — Мазовецьке, там живе 132 тис. таких людей, повідомляє ТСН з посиланням на Polskie Radio.

Одна з головних причин того, чому українці їдуть зі своєї країни до Польщі — робота. Переважна частина людей, які вирішують змінити своє життя і спробувати реалізуватися на чужині — молодь.

Майже 70% іноземців, які мають дозвіл на проживання у Польщі, до 40 років. Ще 25% осіб з дозволом на проживання — люди до 60 років.

Для переїзду іноземці найчастіше обирають регіони, в яких є великі міські центри. Це обумовлено тим, що в таких воєводствах більше можливостей для роботи й навчання, повідомили в польському Управлінні у справах іноземців.

Згідно з інформацією УНІАН, найпопулярніші воєводства у Польщі для іноземців наступні:

• Мазовецьке воєводство обрали 132 тис. осіб;

• Малопольське воєводство вказали місцем свого проживання 60 тис. іноземців;

• до Великопольського воєводства переїхали понад 46 тис. осіб;

• Нижньосілезький регіон вибрали понад 40 тис. іноземців;

• ще 31 тис. осіб отримали посвідку на проживання в Сілезькому воєводстві.

Як розповів спікер Управління у справах іноземців Польщі Якуб Дудзяк, 55% іноземців, які отримали дозвіл на трирічне перебування в країні — громадяни України. Загалом, вже 500 тис. осіб з країн ЄС отримали посвідку на життя в Польщі.

Серед таких осіб: 277 тис. українців, 34 тис. громадян Білорусі, 20 тис. осіб з Німеччини, 13 тис. росіян, 11 тис. громадян В’єтнаму.

Також, але в меншій кількості, в Польщу переїжджають громадяни Індії, Грузії, Італії, Китаю та Великої Британії.

За перші шість місяців 2021 року кількість іноземців, які отримали посвідку на життя в Польщі, зросла майже на 42 тис. осіб. З України за цей період приїхало майже на 32 тис. громадян більше.

Як писали раніше Investory News, іноземні робітники масово залишають Велику Британію, країна зіткнулася з найсильнішим відтоком людей з часів Другої світової війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram