Новини
14 Травня 2019
934

На Місяць і Марс: Трамп виділить додаткові $1,6 млрд для NASA

Агентство вже планує відправити на Місяць першу у світі жінку

Фото: www.golos-ameriki.ru

Президент США Дональд Трамп вирішив фінансово підтримати управління NASA, аби повернути агентству “колишню велич”, про це він повідомив у своєму Twitter.

“Ми повернемося на Місяць, наступним буде Марс. Я корегую бюджет, аби додати в нього додаткові $1,6 млрд. І ми повернемося в космос з розмахом”, – заявив президент США.

Як зазначає Комерсант, Дональд Трамп має велику зацікавленість у розвитку космічної галузі. Про його підтримку нещодавно заявив директор NASA Джим Брайденстайн, який у відповідь на привітання президента Америки SpaceX у зв’язку з успішним запуском космічного корабля Dragon 2, зазначив, що американська адміністрація забезпечила достатнє фінансування управління.

“Це нам дозволяє просуватися вперед. Сьогодні – МКС. Завтра – Місяць!”, – підкреслив тоді Джим Брайденстайн.

У зв’язку із додатковим збільшенням бюджету, у NASA вже заявили, що до 2024 року планують відправити на Місяць першу у світі жінку та першого чоловіка за останні п’ять десятиліть, передає CNN.

Як зазначається, збільшення бюджету перевищило початковий запит NASA щодо фінансування у $21 млрд, для прискорення повернення на поверхню Місяця. “Ці інвестиції є початковим внеском для зусиль НАСА. З їх допомогою ми зможемо просунутися вперед у галузі проектування, розробки та розвідки”, – підкреслив Джим Бріденстайн.

Видання зазначає, що раніше NASA оголосило про виклик Дональда Трампа агентству щодо висадки людей на Місяці до 2024 року. “Це буде останній рік перебування Трампа на посаді, якщо він буде переобраний”, – пише CNN.

І нагадує, що у грудні 2017 року Трамп підписав “Директиву №1 з космічної політики”, в якій NASA отримало розпорядження “провести інноваційну програму освоєння космосу”, відправляючи людей на Місяць вперше з 1972 року.

В NASA повідомили, що нова місія матиме назву “Артеміда” на честь грецької богині Місяця та сестри Аполлона. До речі, саме місії “Аполлон-11” вдалося висадити перших людей на Місяць 20 липня 1969 року.

“Через п’ятдесят років після “Аполлона” програма “Артеміда” доставить наступного чоловіка та першу жінку на Місяць”, – підкреслив Джим Бріденстайн.

CNN додає, що виділені $651 млн будуть використані й для підтримки космічного корабля “Оріон” і ракети, яку Boeing будує для польоту на Місяць – під назвою “Система космічного запуску” або SLS.

Раніше Investory News писали, що у Національному управлінні США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планують відправити пілотовану місію на Місяць у 2028 році. У 2020 фінансовому році NASA мала отримати $21 млрд, що на 6% більше бюджету минулого року. Гроші необхідні на фінансування програм приватних компаній, що розробляють космічні кораблі для доставки вантажів і польотів астронавтів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram