Новини
4 Вересня 2020
1 087

На кредити для бізнесу Верховна Рада спрямувала 5 мільярдів гривень

Банки видаватимуть кошти тільки якісним позичальникам, які мають бізнес-план і бачення розвитку власної справи

У четвер, 3 вересня, Верховна Рада України прийняла у цілому законопроєкт № 3659-д про внесення змін до держбюджету-2020 у частині надання держгарантій у забезпечення зобов’язань за кредитами.

Згідно з документом, у 2020 році представлятимуться державні гарантії за кредитами для мікро-, малого та середнього бізнесу обсягом до 5 млрд грн на портфельній основі.

“Порядок відбору банків-кредиторів й умови надання державних гарантій на портфельній основі, а також розмір і вид забезпечення, наданого такими суб’єктами господарювання, встановлюється Кабінетом міністрів”, – зазначено у документі.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, прийнятий законопроєкт надасть можливість малому та середньому бізнесу отримати кредити під державні гарантії. “Держава гарантує перед банком 80% суми такої позики”, – наголосив він, зазначає Ліга.net.

Прем’єр-міністр додав, що закон дозволить здешевити та зробити доступним кредитний ресурс для українського бізнесу. Водночас гарантії на рівні 80% сприятимуть тому, що банки видаватимуть кошти тільки якісним позичальникам, які мають бізнес-план і бачення розвитку власної справи.

Нагадаємо, на початку липня Мінфін відзвітував щодо роботи програми “Доступні кредити 5-7-9%”. На той час на різних стадіях розгляду у банках знаходилося близько 3,1 тис. заявок.

Станом на кінець липня уповноважені банки у рамках держпрограми “Доступні кредити 5-7-9%” уклали 196 нових кредитних угод на загальну суму 638 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram