Новини
19 Травня 2023
385

На кордоні України та Польщі запрацює новий автомобільний пропускний пункт

Запуск повноцінної роботи планується здійснити на початку наступного року

Польська сторона будує постійний пункт пропуску на кордоні з Україною та планує запустити його у спільному режимі на початку 2024 року — зараз він працює у тимчасовому режимі, пише Економічна правда.

Пропускний пункт “Нижанковичі — Мальховіце” запустили у лютому цього року. Зараз він працює у “тимчасовому” режимі та пропускає лише пусті вантажівки, що вже дозволило розвантажити сусідні пункти пропуску. Виглядає такий пункт як модульний будинок з бетонною дорогою.

Поляки на своїй стороні будують постійний пункт, який дозволить пропускати вантажівки вагою до 7,5 т. Такі автівки є відносно невеликими, проте ними переважно користуються експортери продукції з великою доданою вартістю — продовольчих товарів таких як м’ясо, молочна продукція, електроніка.

Будівництво планують закінчити до кінця 2023 року, а в першому кварталі наступного ним поїдуть автівки.

Крім того, Україна разом із партнерами розглядає будівництво нових пунктів пропуску на пріоритетних напрямках — Польща та Румунія, адже ці кордони є найбільш завантаженими.

“У нас є точки, де ми теоретично можемо побудувати пункти пропуску, але нам потрібно проаналізувати, скільки це буде коштувати, що це дасть в частині вантажу та пасажирів. Якщо будуть відкриватися нові пункти пропуску, вони ймовірно будуть невеликі, пасажирські”, — розповів Деркач.

Такі пункти легше будувати, і водночас вони допоможуть розвантажити великі пропуски для вантажівок.

Раніше Investory News писали, що експорт електроенергії в Польщу здійснюється за новим маршрутом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram