Новини
4 Серпня 2021
616

На кого чекає самоізоляція: З 5 серпня зміняться правила в’їзду в Україну

Докладніше про перетин українського кордону 

З 5 серпня в Україні зміняться правила перетину кордону і контрольних пунктів в’їзду і виїзду. Для українців і іноземців буде обов’язкова 10-денна самоізоляція. Для тих, хто приїхав з Росії або Індії, самоізоляція триватиме два тижні, повідомляє Держприкордонслужба.

Терміни самоізоляції:

• 10 днів для іноземців і українців починається через 72 год після перетину кордону, під контролем додатку “Вдома”;

• 14 днів для осіб, які прибули з Росії або Індії, якщо вони перебували там довше семи днів протягом останніх 14 днів (починається з моменту перетину кордону).

Для перетину українського кордону іноземцям потрібен негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 год до в’їзду, або документ про повний курс вакцинації схваленими ВООЗ щепленнями. Для українців допускається документ від МОЗ про отримання хоча б однієї дози вакцини. Самоізоляція також не потрібна або припиняється, якщо зробити на кордоні тест на ковід і отримати негативний результат.

Однак на прибулих з Індії та РФ це правило не поширюється. Якщо особа відмовиться від активації програми “Вдома”, йому відмовлять в перетині кордону.

В інших випадках самоізоляція обов’язкова. Винятки:

• діти до 18 років;

• українці, які виїхали за кордон до 4 серпня;

• члени офіційних делегацій іноземних держав, співробітники міжнародних організацій, дипломати, члени офіційних міжнародних місій;

• військовослужбовці з країн-членів НАТО, які беруть участь в навчаннях в Україні;

• абітурієнти, які мають намір вступати до українських вишів;

• водії, які займаються регулярними перевезеннями, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;

• особи, які отримали два щеплення від COVID-19 і документ про повний курс вакцинації;

• громадяни України, які мають документ від МОЗ про одну дозу вакцини від COVID-19.

Для осіб, які прибули з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, АР Крим та Севастополя — самоізоляція. Обсервація не застосовується або припиняється в разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину контрольних пунктів в’їзду.

Серед винятків — діти до 18 років, учасники ЗНО та абітурієнти, українці, які хочуть вакцинуватися (потрібно надати запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором), особи з документами про повний курс вакцинації або з документом від МОЗ про одну дозу вакцини.

Як писали раніше Investory News, для українських громадян наразі відкриті кордони 124 країн світу. Серед них 26 європейських, плюс Велика Британія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram