Новини
22 Жовтня 2019
645

На кінець 2020 року інфляція очікується на рівні 5,5%

Зростання валового внутрішнього продукту України складе від 3,5% до 3,7%

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства поліпшило прогноз інфляції з 6% до 5,5% на кінець 2020 р., пише агенція УНІАН з посиланням на повідомлення заступника міністра економіки Сергія Ніколайчука.

“Міністерство економіки переглядає прогноз по інфляції в бік зниження, наближає його до цілей Національного банку. Ми, як і Національний банк, вважаємо, що вже в наступному році інфляція знизиться до цільового коридору. За споживчої інфляції на кінець наступного року ми очікуємо 5,5%”, — сказав він.

Також Мінекономрозвитку і Нацбанк на 2020 р. прогнозують, що зростання валового внутрішнього продукту України складе від 3,5% до 3,7%. Про це під час брифінгу заявив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов, пише агенція.

“Ми свій прогноз подаємо на Кабмін найближчим часом, і він буде опублікований після того, як Кабмін його прийме. Україна матиме в цих прогнозах цифру на 2020 р. в різних прогнозах 3,5% – 3,7%”, — сказав він.

В оновленому макроекономічному прогнозі на 2020 р., за словами Милованова, передбачається, що зростання валового внутрішнього продукту України може скласти як 3,7% (консервативний сценарій), так і 4,8% (оптимістичний сценарій).

“З нашої точки зору, 3,7 — це консервативний сценарій. Якщо буде більше зовнішніх і внутрішніх інвестицій і фінансова система України почне кредитувати активно реальний сектор, а це залежить від бізнес-клімату. Якщо бізнес-клімат буде продовжувати поліпшуватися, інвестиції будуть рости, то економічне зростання може бути вище”, — сказав він.

При цьому міністр зазначив, що різниця між прогнозами обумовлена ​​рівнем інвестицій в економіку.

Нагадаємо, як вважають у МВФ за підсумками 2019 р. прогноз зростання ВВП України покращиться й зросте з 2,7% до 3%. Що стосується наступного року, то залишиться незмінним — 3%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram