Бiзнес
6 Червня 2021
1 363

На Карибах створять першу у світі криптоспільноту

Для розрахунків на острові використовуватимуть Bitcoin Cash, Ethereum і Dogecoin

Тропічний острів Бекія в архіпелазі Гренадіни завжди залишався в тіні сусіднього острова Мюстік, улюбленого місця відпочинку Девіда Боуї та Міка Джаггера. Але незабаром це може змінитися. 29-річний девелопер Сторм Гонсалвес будує на тропічному острові першу у світі криптоспільноту. Він розповів, чому не боїться стрибків курсу та вірить в успіх свого проєкту, повідомляє Independent.

Бекія — другий за величиною острів у Гренадіни, розташований на південь від Сент-Вінсента й на північ від острова Мюстік. Наразі його все частіше називають “біткоїн-островом”.

• Гонсалвес планує побудувати на острові Бекія 39 розкішних вілл, бари, магазини, ресторани, клуб, тренажерний зал і приватний кінотеатр.

• Місцевою валютою стануть Bitcoin Cash, Ethereum і Dogecoin.

• Будинки з двома-п’ятьма спальнями коштуватимуть від $1,1 млн до $2,3 млн.

Бекія завжди був чимось на зразок острова моряків, куди відправлялися, щоб сховатися від усіх, без інтернету.

“Це був майже безлюдний острів, — розповідає Гонсалвес. —  Але для людей мого покоління все трохи по-іншому: вони теж хочуть пригод, але їм потрібен швидкий Wi-Fi, і цю проблему ми намагаємося вирішити”.

Зп його словами, на проєкт його надихнув наставник Фелікс Денніс — мультимільйонер і британський медіамагнат. Засновник журналу Maxim придбав свою віллу на острові Мюстік у самого Девіда Боуї.

Гонсалвес передбачає, що деякі з покупців житимуть на курорті постійно, а інші — приїжджатимуть в певну пору року. Порожні об’єкти здаватимуться в оренду.

У Карибському басейні безліч ексклюзивних курортів і спільнот, але Гонсалвес і його компанія One Bequia планують створити унікальну пропозицію.

“Ціни на будинки вказані у доларах США, але ми також пропонуємо можливість оплати в криптовалюті. Ми приймаємо біткоїни, Bitcoin Cash, Ethereum і Dogecoin, який, схоже, є фаворитом Ілона Маска, — зазначає він. — Я зрозумів, що у людей, які тримають дуже цінні портфелі з криптовалютою, насправді немає простого способу витратити їх на покупку нерухомості. Якщо ми зробимо так, що комусь буде зручно платити біткоїнами або Dodgecoin, це виділить нас серед конкурентів”.

Вартість ринку криптовалют становить близько $2 трлн. Його не можна ігнорувати, але він недостатньо обслуговується. Ніде більше на планеті Земля немає ринку вартістю $2 трлн, який ще не охоплений девелоперами, переконаний девелопер.

На його думку, багато хто уникає криптовалюти через ірраціональний страх. Але його не лякають скачки або різкі обвали курсу.

Підприємець розповідає, що на острові як оплату прийматимуть біткоїни або інші дозволені криптовалюти. Криптокомуна використовуватиме платіжні системи, схвалені Мережею з боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США.

Перепади курсу не вплинуть на зручність: після формування рахунку вартість криптовалюти фіксуватиметься на 15 хвилин. “Я провів більшу частину свого дитинства на острові Бекія, так що мене там знають, — розповідає Гонсалвес. —  Люди підходили до мене в магазинах і питали, коли вони зможуть почати працювати. Фермери запитували, коли їм можна буде постачати ресторани, продавати свої товари в магазинах й так далі. Так що всі на острові нас підтримували”.

За оцінками Гонсалвеса, проєкт вартістю у $50 млн приноситиме спільноті декілька мільйонів доларів на рік. Він наголошує, що для купівлі нерухомості на острові не обов’язково володіти біткоїнами: ціни фіксуватимуться в доларах. Однак він очікує, що жителі будуть “принаймні відкриті для ідеї криптовалют і їх важливості в сучасному світі”.

“Я думаю, що більшість людей купуватимуть біткоїни, судячи з реакції, яку я поки отримував. Це підтверджує думку, згідно з якою біткоїни й криптовалюта стануть новим засобом обміну”, — зазначає підприємець.

Він зізнається, що інтерес до проєкту його здивував. Запуск намічений на кінець 2021 року. Планувалося продавати 10 об’єктів на рік і завершити будівництво до 2024 року, але тепер він очікує, що до кінця року буде продано до 75%.

“Я отримав багато порад на початку цього проєкту, коли люди говорили, що біткоїни це занадто складно. Однак реакція, яку ми отримуємо, неймовірна. Вілла, яку я продаю за $2,3 млн на острові Бекія, на Мюстік коштуватиме $15 млн. Думаю, що біткоїн допоможе нам стати криптоостровом у найближчі п’ять-десять років”, — упевнений Гонсалвес.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram