Новини
7 Червня 2019
1 175

На каналі: Топ-20 брендів українського YouTube

Більшість брендів продовжують використовувати канали як хостинг рекламного контенту

Експерти агентства AIR, яке займається розкруткою та підтримкою креаторів на YouTube, провели дослідження українського сегменту брендованих каналів і склали перший рейтинг Топ-20 українських YouTube-каналів брендів, який опублікувала MMR.ua.

У процесі аналізу використовували дані YouTube, аналітичного сервісу Tubular та внутрішні напрацювання AIR. Показник кількості переглядів не брали до уваги, щоб уникнути порівняння каналів по бюджетах, інвестованих у рекламний трафік.

Для оцінки каналів експерти використовували три критерії: контент, залучення аудиторії, кількість передплатників на каналі. Кожному з критеріїв привласнений свій максимальний бал. Сума всіх балів за трьома критеріями й стала фінальною оцінкою каналу в рейтингу. Максимально канал міг отримати 100 балів, мінімально – 1.

Абсолютним лідером рейтингу став канал Rozetka (понад 1 млн фоловерів), а в категорії Style & Beauty – Make up (80 тис. фоловерів).

“Свою армію фоловерів Rozetka почала завойовувати раніше інших і робила це в першу чергу контентом: якісним, структурованим, що відповідає інтересам аудиторії”, – відзначають експерти.

Але всупереч лідерству, як стверджують аналітики, у канала мало взаємодії з глядачами. У F.ua, який зайняв друге місце в рейтингу, набагато краще йдуть справи з комунікацією.

У канала Make up значне портфоліо відеоконтенту. Як помітили експерти, контент поданий структурно та зрозуміло, що створює ідеальне підґрунтя для активної взаємодії з глядачами. До того ж, для знімання відео канал запрошує відомих блогерів, що сприяє зростанню популярності.

На думку фахівців AIR, деякі бренди могли б досягати кращого результату на каналі, бо знімають контент, потенційно цікавий аудиторії, але через відсутність оптимізації, системності публікацій, оформлення каналу, спілкування з глядачем і промоканалом втрачають можливості розвитку.

Як вважають аналітики, каналам в тематиці Science & Tech варто додати розважальну складову у свій контент, оскільки це те, що любить їх аудиторія.

Більшість брендів продовжують використовувати канали як хостинг рекламного контенту або слідують так званої стратегії виведення трафіку з YouTube на інші платформи. Але кращих результатів, впевнені автори рейтингу, можна досягти тільки в разі фокусування на каналі як на повноцінного незалежного майданчика просування бренду.

Нагадаємо, YouTube розробить власні інтерактивні шоу. І планує в найближчий час запустити першу серію на своїй онлайн-платформі. Проекти будуть створювати в рамках нового підрозділу інтерактивних програм і прямих трансляцій, який очолить Бен Реллес (раніше керував відділом комедійних шоу YouTube).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram