Новини
20 Березня 2020
807

На фоні валютного ажіотажу: Резерви Національного банку скоротилися до $24 мільярдів

Чисті інтервенції з продажу іноземної валюти з початку року склали близько $1,5 мільярди

Міжнародні валютні резерви скоротилися більш ніж на $2,5 млрд, до $24 млрд, на фоні проведення Національним банком валютних інтервенцій для згладжування курсових коливань. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на коментар заступника голови Національного банку України (НБУ) Олега Чурія.

“Резерви на сьогодні перевищують $24 млрд. Резерви знаходяться в цінних паперах високої якості”, — сказав Чурій.

За його словами, чисті інтервенції з продажу іноземної валюти з початку року склали близько $1,5 млрд. А минулого року Нацбанк купив близько $8 млрд. “Сьогодні у нас резервів достатньо, щоб продовжувати згладжувати коливання”, — зазначив заступник голови Нацбанку.

Також він додав, що НБУ й надалі буде зберігати свою присутність на міжбанку для проведення валютних інтервенцій і для згладжування курсових коливань. Крім того, Чурій зауважив, що проблема з готівковими доларами буде вирішена найближчим часом.

“На початку тижня ми бачили тенденцію, коли в банках не вистачало готівкової валюти й це було пов’язано з проблемами авіасполучення. Ми забезпечили банки достатньою кількістю банкнот у євро. У нас в активній фазі переговори з доставки готівкового долара з Америки та ми сподіваємося, що незабаром нам вдасться завезти велику партію готівкового долара для того, щоб забезпечити належну роботу кас банків”, — запевнив він.

Нагадаємо, Нацбанк України прийняв рішення застосовувати пільговий режим обслуговування на період карантинних заходів щодо всіх кредитів, які станом на вечір 7 березня 2020 р. працювали та обслуговувались.

Як відомо, НБУ збільшив терміни короткострокових кредитів рефінансування вдвічі. А двотижневі депозитні сертифікати стануть тижневими.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram