Новини
21 Жовтня 2019
819

На фоні протесту: ESR відновлює IPO на $1,45 мільярда в Гонконзі 

 Це може бути друге найбільше IPO року

ESR Cayman Ltd за підтримки приватної інвестиційної фірми Warburg Pincus, відновила первинне публічне розміщення акцій в Гонконзі, мета якого — залучити $1,45 млрд, повідомляє Reuters.

Це буде друге за величиною IPO Гонконгу в цьому році, після розміщення Азійсько-тихоокеанський підрозділу AB InBev, та після багатомісячного заморожування у зв’язку з антиурядовими протестами.

ESR, який управляє цілою низкою фондів, орієнтованих на нерухомість, і власними інвестиціями в нерухомість, продає близько 654 мільйонів акцій. Акції розподілені на 42,9% первинних акцій та 57,1% вторинних, що становить 21,5% від збільшеного акціонерного капіталу. Орієнтовний діапазон – 16,2-17,4 гонконзький доларів ($2,07-2,22).

Виходячи з цього діапазону, фірма може залучити $1,35-1,45 млрд, перш ніж буде включений будь-який варіант перерозподілу, що дасть їй ринкову капіталізацію в розмірі $6,27-6,74 млрд після розміщення.

На IPO є опція коригування розміру пропозиції, що дозволяє продати більше вторинних акцій, що становить до 15% базової угоди.

ESR планував залучити до $1,24 млрд в ході своєї попередньої спроби IPO в червні, але відклав угоду, зіславшись на “поточні ринкові умови”.

ESR розраховує на відносно агресивну оцінку в розмірі від $6,28-6,75 млрд, що робить угоду жорсткою.

ESR була утворена у 2016 році в результаті злиття японської компанії Redwood Group і китайського e-Shang, співзасновником якого був Warburg Pincus у 2011 році.

Її акції будуть оцінені 25 жовтня, а торги почнуться 1 листопада.

Нагадуємо, що Saudi Aramco може отримати оцінку в $2 трильйони, компанія оголосить про вихід на біржу в кінці жовтня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram