Новини
23 Квітня 2020
1 089

На фоні пандемії квартальний прибуток NASDAQ виріс на 23%

Неймовірні обсяги торгівлі збільшують прибуток біржи

Трансатлантичний біржовий оператор Nasdaq Inc повідомив про зростання скоригованого квартального прибутку на 23%, чому сприяла волатильність ринку, викликана коронавірусом, яка привела до зростання обсягів торгів у березні, повідомляє Inv.

Світові фінансові ринки були зруйновані швидким поширенням пандемії в першому кварталі. Але волатильність ринку пішла на користь біржовим операторам, таким як Nasdaq, які отримують більшу частину своїх грошей від клірингу та розрахунків за угодами.

Скоригований чистий прибуток компанії виріс до $251 млн, або $1,50 на акцію, в першому кварталі, що закінчився 31 березня. Для порівняння, роком раніше — $204 млн або $1,22 на акцію.

Виручка на платформі ринкових послуг — найбільшому бізнесі — підскочила на 21%, чому сприяли неймовірні обсяги торгів, головним чином у другій половині першого кварталу.

Підрозділ контролює операції, кліринг і розрахунки.

Неторгові компанії Nasdaq, що надають широкий спектр новин та інформації, які використовуються трейдерами, повідомили про 7%-ве зростання виручки.

З моменту приходу до влади в компанії у 2017 р. генеральний директор Адена Фрідман розширила сферу діяльності Nasdaq, не обмежуючись традиційними функціями обміну, і розширила можливості в області технологій та аналітики, а також розпродувала менш прибуткові підрозділи.

Загальна чиста виручка за квартал виросла на 11% і склала $701 млн.

Nasdaq також заявив, що рефінансував деякі облігації, щоб знизити процентні витрати й ліквідувати короткострокові терміни погашення облігацій, а також підвищив ліквідність шляхом використання своєї теперішньої відновлюваної кредитної лінії для забезпечення того, щоб потреби в короткостроковому фінансуванні були ізольовані від волатильних грошових ринків.

Як відомо, за перший квартал цього року кількість платних користувачів у світі найбільшого сервісу потокового відео за підпискою Netflix збільшилася на рекордні 15,77 млн, що обумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома під час карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram