Новини
20 Березня 2020
673

На фоні коронавірусу: Франція інвестує додаткові €5 мільярдів у науку

Емманюель Макрон назвав таке рішення безпрецедентним кроком за весь післявоєнний період

У Франції вирішили збільшити бюджет на наукові дослідження та розробки на €5 млрд, про це в Twitter написав президент Республіки Емманюель Макрон.

Глава держави зазначив, що епідемія COVID-19 зайвий раз нагадує про важливість наукової діяльності та необхідність серйозних інвестицій в довгостроковій перспективі. “Я вирішив збільшити на €5 млрд наше фінансування наукової сфери – безпрецедентний крок за весь післявоєнний період”, – наголосив він.

Рішення про збільшення фінансування президент Макрон прийняв після відвідин Інституту Пастера в Парижі, який займається дослідженнями в області інфекційних захворювань, а наразі веде розробку засобів для зупинки епідемії в країні.

У Франції з 16 березня діє карантин. За останніми даними Міністерства охорони здоров’я в країні зафіксовано 9134 випадки захворювання коронавірусом, з початку епідемії померли 264 людини.

Нагадаємо, нещодавно благодійний фонд мільярдера Білла та Мелінди Гейтс оплатив 15 тисяч лікарських молекул (активні інгредієнти сучасних противірусних препаратів), які можуть стати основою ліків проти коронавірусу. Їх придбали у науково-дослідного інституту Скріппса в Каліфорнії, який володіє великою колекцією подібних зразків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram