Новини
27 Березня 2020
944

На боротьбу з пандемією: Майже мільярд гривень виділила столиця місцевій медицині

Для підтримки малозабезпечених осіб — 300 мільйонів гривень

Київська міська рада внесла зміни до бюджету міста Києва і програму соціально-економічного розвитку столиці, додатково направивши 983,9 млн грн для медичної галузі столиці, повідомляє прес-служба міськради.

Кошти передбачені на закупівлю медобладнання, лікарських засобів та фінансову підтримку тих, хто бореться з пандемією.

Зокрема, доплати лікарям коштом міського бюджету складуть 4 тис. грн, медсестрам — 3 тис. грн, для технічного персоналу лікарень і поліклінік передбачені доплати по 1 тис. грн.

“Київрада подбала і про соціально незахищених киян. Для підтримки малозабезпечених категорій ми виділили майже 300 млн грн. На сьогодні в столиці понад 12 тис. самотніх киян похилого віку потребують допомоги. Місто буде закуповувати для них продуктові набори та буде доставляти їх пенсіонерам додому”, — уточнив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

За його словами, також передбачені надбавки в розмірі 2 тис. грн для соціальних працівників, які обслуговують одиноких непрацездатних киян вдома. Для виплати премій соцпрацівникам буде виділено ще 4,6 млн грн.

Крім того, Київрада компенсує втрати комунальним підприємствам “Київпастранс” і “Київський метрополітен” збитки у зв’язку з обмежувальними заходами через карантин на загальну суму 780 млн грн, що дозволить забезпечити виплату зарплат працівникам.

Як наголошується в повідомленні, водночас місто скоротило витрати на капітальне будівництво.

Нагадаємо, Сенат США у ніч на четвер, 26 березня, одноголосно проголосував за законопроєкт про екстрені заходи підтримки громадян й економіки у зв’язку з поширенням коронавірусу, на що виділяється близько $2 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram