Новини
28 Листопада 2019
939

На благо природи: IKEA інвестує €200 мільйонів у відновлювальну енергію та на порятунок лісів

Компанія намагається видалити з атмосфери більше парникових газів, аніж виробляє

IKEA інвестує €100 млн у відновлювану енергію, а також ще €100 млн у проєкти з відновлення лісів та зменшенню викидів вуглекислого газу, повідомляє Reuters.

Таким чином, компанія до 2030 року планує більше не шкодити навколишньому середовищу, видаливши з атмосфери більшу кількість парникових газів, аніж ту, яку вона виробляє.

“Для цього IKEA розпочне проєкти з лісовідновлення та відповідального лісокористування», – пише видання.

Як зазначив Торбйорн Луф, виконавчий директор компанії, IKEA зробить акцент на тропічних і субтропічних регіонах. “Там можна позбутися від величезного обсягу викидів, якщо відновлювати ліси”, – наголосив він.

І додав, що інвестиції до 2030 року будуть частиною його роботи із забезпечення позитивного клімату в ІКЕА – до скорочення викидів парникових газів, що перевищують виробничий ланцюжок компанії.

Крім того, IKEA разом зі своїми постачальниками повністю перейдуть на “зелену” енергію й розпочнуть використовувати повністю поновлювані джерела для опалення, охолодження й енергопостачання.

У компанії також сподіваються, що покупки клієнтів відшкодують витрати компанії на екологію. “Через витрати на “зелену програму” операційний прибуток фірми упав на 10% у 2019 році – до €2 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що компанія Ingka Group, якій належить більшість магазинів міжнародного ритейлера товарів для будинку IKEA, за останні 10 років інвестувала вже €2,5 млрд ($2,76 млрд) на інфраструктуру відновлюваної енергії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram