Новини
25 Жовтня 2019
804

На аукціоні Sotheby’s майже за $2 мільйони продали пляшку шотландського віскі

В минулому році віскі виявився найприбутковішим вкладенням з-поміж усіх люксових інвестиційних активів

В Лондоні на аукціоні Sotheby`s пляшка шотландського віскі The Macallan Fine and Rare 1926 року була продана за £1,5 млн ($1,9 млн). Про це в Twitter повідомляє прес-служба виробника напою.

Ця сума стала рекордом для однієї пляшки віскі, які коли-небудь продавалися з аукціону. Естімейт даного екземпляра становив £350 — £450 тис. ($448 — $576 тис.).

Скотч 60-річної витримки з елітної серії 263, в рамках якої свого часу було вироблено всього 40 пляшок, пішов покупцеві, ім’я якого аукціон не розкриває.

Попередній рекорд був встановлений в листопаді минулого року, коли пляшка скотчу пішла з аукціону за £1,2 млн ($1,5 млн).

За даними консалтингової компанії Knight Frank, в минулому році віскі виявився найприбутковішим вкладенням з-поміж усіх люксових інвестиційних активів, хоча до рейтингу таких активів цей напій потрапив вперше.

За рік вартість шотландського віскі як інвестиційного активу виросла на 40%, випередивши такі більш традиційні активи, як колекційні вина, старовинні монети та твори мистецтва.

Нагадаємо, акціонери Sotheby’s проголосували за схвалення угоди щодо продажу аукціонного дому французькому бізнесмену, засновнику телеком-холдингу Altice і колекціонеру предметів мистецтва Патріку Драі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram