Новини
15 Листопада 2019
1 189

На $164 мільйони: Засновник Uber Тревіс Каланік продовжив продавати акції компанії

Його частка, що залишилася в Uber наразі оцінюється в $1,9 мільярда

Колишній глава Uber Тревіс Каланік знову розпродав частину своїх акцій. Цього разу підприємець позбувся 6,1 млн паперів на суму в $164 млн, повідомляє Bloomberg.

І додає, що продаж підкреслює орієнтацію Каланіка на інші інвестиції, включаючи CloudKitchens.

Таким чином, з моменту зняття обмежень на продаж акцій після IPO Каланік продав їх на загальну суму в $711 млн. Наразі частка в 4,2%, що залишилася у бізнесмена в Uber, оцінюється у $1,9 млрд.

Видання нагадує, коли Каланік займав пост гендиректора Uber, то говорив, що зберіг всі свої акції в компанії. “Після відходу у відставку у 2017 році Каланік спочатку відмовлявся знижувати свою частку в Uber до минулого року, коли він продав консорціуму інвесторів на чолі з японським SoftBank майже третину своєї частки оцінкою близько $1,4 млрд. Через півроку після виходу компанії на біржу Каланік знову почав продавати акції”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що бізнесмен продав належні йому акції компанії на суму близько $547 млн. Каланік розлучився з частиною свого пакета через пів року після IPO Uber – завершення так званого lock-up періоду.

А на початку листопада з’явилася новина, що Тревіс Каланік залучив $400 млн фінансування з боку Суверенного фонду Саудівської Аравії на розвиток свого стартапу, що створює “кухні-примари”. За підсумками операції CloudKitchens може бути оцінений в $5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram