Новини
19 Травня 2021
619

МЗС закликає українській бізнес до участі в тендерах Всесвітньої продовольчої програми ООН

Відомство прагне відкривати нові можливості для українських виробників і постачальників харчових продуктів

Міністерство закордонних справ закликає представників вітчизняних компаній активніше брати участь у державних закупівлях Всесвітньої продовольчої програми ООН, повідомляє пресслужба МЗС.

18 травня Рада експортерів та інвесторів при МЗС і Посольство України в Італійській Республіці у взаємодії з Групою закупівель Всесвітньої продовольчої програми ООН провели вебінар для представників українського бізнесу про особливості участі в програмах закупівель товарів для потреб ВПП ООН.

Відкриваючи захід, заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сеник закликав представників вітчизняних компаній активніше брати участь у державних закупівлях ВПП ООН.

“МЗС прагне відкривати нові можливості для українських виробників і постачальників харчових продуктів. Участь у тендерах Всесвітньої продовольчої програми ООН і забезпечення прямого постачання продукції для її гуманітарних потреб можуть відкрити нові горизонти для підприємців. Українські харчові продукти добре відомі в усьому світі, вони є конкурентоспроможними як за ціною, так і за якістю. Запрошую український бізнес брати участь у закупівлях міжнародної організації”, — зазначив Сеник.

Зазначається, що учасники вебінару дізналися про порядок і особливості проведення тендерів ВПП ООН, зокрема про ціноутворення, політику стандартів, упаковування, логістики й можливості для бізнесу.

Нагадаємо, Рада експортерів та інвесторів при МЗС — майданчик, на якій міністерство акумулює інформацію про інвестиційні й торгові можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Всесвітня продовольча програма ООН є провідною гуманітарною організацією, яка бореться з голодом у всьому світі, допомагаючи 97 млн людей у 88 країнах.

Нагадаємо, оптові ціни виробників промислової продукції у квітні 2021 року проти квітня минулого року зросли на 27,8%. Ціни в межах України зросли на 21,8%, за межами — на 52,6%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram