Новини
7 Червня 2022
314

МЗС рф ввело санкції проти 61 американського громадянина

До списку включили високопоставлених американських чиновників та представників бізнесу

Фото: Bloomberg

Міністерство закордонних справ росії оголосило про запровадження санкцій проти 61 американського громадянина, повідомляється на сайті МЗС рф.

Російське МЗС повідомило, що санкції введені “у відповідь на санкції США, що постійно розширюються, проти російських політичних та громадських діячів, а також представників вітчизняного бізнесу”.

До списку громадян, які потрапили під санкції, було включено низку американських чиновників, серед яких два керівники міністерств — голова Мінфіну США Джанет Йеллен та міністр енергетики Дженніфер Гренхольм.

А також директор з комунікацій Білого дому Кетрін Бедінгфілд, керівник Бюро з безпеки кіберпростору та цифрової політики Держдепартаменту Дженніфер Бахус, радники президента США Майкл Донілон та Стівен Річчеті, керівник офісу Держдепартаменту з координації санкцій інші.

Санкції торкнулися й представників бізнесу. Зокрема, представників провідних корпорацій ВПК, медійних платформ та рейтингових агентств, авіа- та суднобудівних компаній. Серед них — діючі та колишні топменеджери таких компаній, як OneWeb, медіакорпорації CBS, кінокомпанії Universal Pictures, власник однойменної стрімінгової платформи Netflix, авіакомпанії Delta Airlines, одного з підрозділів компанії Northrop Grumman та інших.

Нагадаємо, що серед посадовців США наразі немає єдності щодо того, чи слід конфісковувати російські активи і спрямовувати їх на відновлення України — деякі високопосадовці адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що це може бути незаконно і підірве інвестиційну привабливість США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram