Новини
2 Квітня 2021
745

МЗС: До кінця вакцинації українці не зможуть відновити подорожі за кордон

Вакцини як і раніше є дефіцитним ресурсом в усьому світі

Повноцінні міжнародні поїздки не будуть доступні українцям, поки в країні не буде завершена вакцинація. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю виданню Kyiv Post.

“Зараз пріоритет — вакцинація. Повноцінні міжнародні поїздки не будуть відновлені, поки не буде завершена вакцинація і поки пандемія не буде взята під контроль”, — сказав міністр.

Кулеба зазначив, що вакцини як і раніше є дефіцитним ресурсом в усьому світі й Україна не є винятком.

За його словами, це робить деякі країни “вакцинними націоналістами”, оскільки вони скасовують експорт вакцин, поки їх населення не буде повністю імунізоване.

Дмитро Кулеба також підкреслив, що дипломатія докладає всіх зусиль, щоб такі дружні країни, як Польща, допомогли Україні отримати більше вакцин.

“Друзі діляться навіть в найтемніші часи. І в України теж є друзі. Нам би дуже хотілося побачити панування “ліберальної вакцинної демократії”, але реальність передбачає іншу картину, і нам потрібно чесно поглянути на це”, — додав глава МЗС.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом в межах глобальної програми COVAX очікуються поставки в Україну 300 тис. доз вакцини AstraZeneca і 117 тис. доз — Pfizer, вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня.

Нагадаємо, Європейська Комісія виступила з пропозицією створити цифровий зелений сертифікат для гарантування безпечного вільного пересування всередині ЄС під час пандемії COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram