Новини
2 Липня 2020
1 213

М’ясо на 3D-принтері: Redefine Meat почала друкувати веганські стейки

Пристрій здатний виробляти 20 кг продукту на годину

Ізраїльський стартап Redefine Meat за допомогою 3D-принтера створив веганський стейк, який відтворює текстуру, смак і зовнішній вигляд яловичини, пише FoodNavigator.

Redefine Meat разом з провідними м’ясниками, кухарями, технологами та експертами з ароматів створила “цифрову карту” з 70 параметрів, яка відповідає за відтворення текстури, соковитості й смаку яловичого стейка.

Надрукований на принтері стейк складається з соєвого та горохового протеїну, кокосового жиру, соняшникової олії, натуральних барвників та ароматизаторів. При нульовому холестерині в продукті міститься багато білка, розповідають засновники.

“Наш стейк — це надзвичайно складний продукт, в якому білки, жири, натуральні барвники та ароматизатори поєднані таким чином, що на виході виходить еквівалент м’язів корови. Головна перевага полягає не тільки в тому, що нам не потрібна корова, але й в тому, що ми можемо робити це швидше, ніж природа”, — сказав генеральний директор Redefine Meat Ешар Бен-Шитріт.

Пристрій здатний виробляти 20 кг стейків на годину, при цьому їх вартість буде нижче, ніж у звичайних, додав Бен-Шитріт.

Компанія протестує продукт в ізраїльських ресторанах влітку 2020 р. У 2021 р. вона планує продавати альтернативне м’ясо в європейських ресторанах, а у 2022 р. — в супермаркетах.

Раніше директор компанії з виробництва продуктів з рослинного м’яса Impossible Foods Патрік Браун сказав, що рослинні продукти повністю замінять продукти тваринного походження протягом наступних 15 років. До речі, нещодавно компанія залучила у своєму останньому раунді фінансування близько $500 млн.

Нагадаємо, японський стартап з виробництва культивованого м’яса IntegriCulture завершив раунд фінансування серії A в розмірі $7,4 млн. Гроші підуть на будівництво біореактора, в якому компанія виростить свій перший продукт — фуа-гра.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram