Новини
9 Травня 2022
555

МВС Польщі: Кожен четвертий працездатний біженець з України працевлаштувався

“Це явище світового значення, коли йдеться про біженців. Такого не було ніде”

У Польщі кожен четвертий працездатний біженець з України вже знайшов роботу. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду у справах біженців з України Павло Шефернакер, передає Polskie radio.

Шефернакер заявив, що уряд Польщі з партнерами працює над системним рішенням, яке дасть змогу біженцям з України адаптуватися та стати самостійними у новій країні.

За інформацією Шефернакера, у базі даних PESEL (ідентифікаційний номер) зареєстровано 400 тис. осіб працездатного віку з України; понад 100 тис. з них (тобто кожна четверта людина) вже легально працюють у Польщі.

“Це явище світового значення, коли йдеться про біженців. Такого не було ніде”, — наголосив він.

Шефернакер зазначив, що біженці з України намагаються самостійно орендувати житло. При цьому він запевнив, що у різних типах центрів держкомпаній, уряду та місцевого самоврядування є ще резерв на кілька десятків тисяч місць для розміщення біженців.

Уповноважений уряду у справах біженців з України нагадав, що Польща поки що не отримала від Євросоюзу жодних коштів, які можна було б використати для допомоги українцям.

Шефернакер додав, що Польща пропонує створити додатковий фонд ЄС для допомоги біженцям України.

ЯК писали раніше Investory News, українські біженці, які захочуть залишитися за кордоном на довгий період, можуть стати позитивним фактором для Європи, якій не вистачатиме робочої сили. Війна в Україні найбільше вплинула на східноєвропейські економіки, що розвиваються, зокрема через те, що вони приймають багато біженців. Тому для таких країн (за винятком України, росії, білорусі та Туреччини) був погіршений прогноз щодо економічного зростання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram