Новини
16 Квітня 2020
789

МВФ має намір потроїти обсяги пільгового кредитування у зв’язку з пандемією

Пільгові кредити зазвичай пропонують умови, вигідніші, ніж доступні на ринку

Фото: Michael Reynolds

Міжнародний валютний фонд (МВФ) збирається потроїти обсяги пільгового кредитування бідних країн у зв’язку з пандемією, викликаною поширенням нового коронавірусу. Про це повідомила глава МВФ Крісталіна Георгієва, виступаючи на нараді міністрів фінансів і глав центральних банків країн-учасниць Групи двадцяти (G20), пише Reuters.

Ці переговори пройшли в форматі відеоконференції. У “великій двадцятці” в поточному році головує Саудівська Аравія.

“Щоб посприяти нашим країнам із низьким рівнем доходів, ми плануємо потроїти своє пільгове кредитування. У зв’язку з цим нам терміново потрібно $18 млрд як нові позикові ресурси для трастового Фонду забезпечення зростання та боротьби з бідністю. Крім того, нам потрібні ресурси на покриття субсидій в розмірі не менше $1,8 млрд”, — заявила Георгієва.

Вона також додала, що пільгові кредити зазвичай пропонують умови, вигідніші, ніж доступні на ринку.

Також, країни G20 досягнули домовленості щодо підтримки ідеї тимчасового припинення сплати боргів найбіднішими країнами світу. Тимчасове зупинення платежів з обслуговування боргів для найбідніших країн світу набуде чинності з 1 травня і триватиме до кінця 2020 р. Передбачається, що мораторій може бути продовжено.

Рішення про тимчасове зупинення виплат як основного боргу, так і відсотків поширюється на всі країни Міжнародної асоціації розвитку (IDA), які на сьогодні заборгували МВФ та Світовому банку. Також це стосується всіх найменш розвинених країн, що визначені такими ООН, і які зараз мають борги перед МВФ та Світовим банком.

Нагадаємо, приблизно 80 країн запросили фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду (МВФ) через пандемію коронавірусу. До цього моменту фонд ще ніколи не розглядав одночасно декілька запитів.

Згодом стало відомо, що Міжнародний валютний фонд аби допомогти країнам подолати кризу готовий залучити весь резервний фонд у розмірі $1 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram