Новини
15 Жовтня 2020
876

МВФ: Через коронакризу світ може не дорахуватися $28 трильйонів

Наразі Фонд працює над інструментами кредитування, щоб підтримати країни, які потребують допомоги

Протягом наступних декількох років через кризу, що викликана пандемією коронавірусу, світ може не дорахуватися $28 трлн у вигляді втраченого валового внутрішнього продукту (ВВП), таку заяву зробила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва на відкритті осінніх зустрічей зі Світовим банком.

За її словами, наразі МВФ розглядає варіанти подальшого налаштування інструментів кредитування для підтримки країн, що потребують допомоги.

“У нас, як і раніше, є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в $1 трильйон, щоб підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми тимчасово зупинили виплату боргу для найбідніших країн-членів і мобілізували $21 мільярд для кредитування на безвідсотковій основі”, – наголосила  директор МВФ.

Нагадаємо, на початку червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) затвердила нову 18-місячну програму stand by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд або 179% від квоти) з негайним виділенням першого траншу розміром у $2,1 млрд.

За прогнозами Світового банку скорочення світової економіки може скласти 5,2% – усе через введення масштабних та швидких заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Раніше Світовий банк оголосив, що направить $12 млрд невідкладної допомоги на боротьбу з коронавірусом у найбідніших країнах світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram