Новини
12 Лютого 2020
744

Музичний сервіс SoundCloud залучив $75 мільйонів на нові продукти

Інвестором стала американська радіокомпанія SiriusXM, якій належить стримінговий сервіс Pandora

Музичний сервіс SoundCloud залучив $75 млн від американської радіокомпанії SiriusXM, якій з 2018 року належить стримінговий сервіс Pandora, повідомляє Techcrunch.

“Гроші SoundCloud планує витратити на розробку нових продуктів і послуг”, – пише видання. І додає, що в обмін SiriusXM отримає міноритарну частку SoundCloud і два місця у раді директорів.

Оцінка й інші подробиці угоди не розкриваються. “Проте зазначається, у 2017 році компанія оцінювалася у $500 млн”, – пише TechCrunch, посилаючись на PitchBook.

Угода пройшла на фоні успішного рекламного партнерства, яке SoundCloud і Pandora уклали у 2019 році.

Заснований в Берліні у 2007 році сервіс SoundCloud дозволяє музикантам поширювати свої твори. За даними Crunchbase, останній раз компанія залучала інвестиції у 2017 році – тоді сервіс отримав $169,5 млн на фоні фінансових проблем.

Тим часом стримінгові сервіси щорічно втрачають понад $70 млн саме через те, що користувачі діляться паролями від акаунтів. Так, Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime та інші втратили $9,1 млрд у 2019 році. Експерти Parks Associates припускають, що у 2024 р. збитки стримінгових компаній зростуть до $12,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram