Новини
2 Січня 2021
1 240

Мужня борода підвищує продажі

Вчені переконані, що продавці з бородою викликають більше довіри у покупців

Якщо у продавця є борода, то покупці можуть з більшою ймовірністю перейнятися до нього довірою і придбати товар. І це незалежно від галузі та контексту, а також раси та привабливості, йдеться у дослідженні вчених з університету Святого Едуарда.

Наголошується, що продавці з бородою справляють враження людей, які володіють великим досвідом. При цьому таке правило не поширюється на чоловіків з вусами або щетиною.

“Щоб здатися надійним, потрібно носити саме бороду”, — йдеться у дослідженні. І додається, що борода може допомогти чоловікам, які займаються продажами або надають послуги в галузях, де досвід і довіра мають вирішальне значення.

“Ваш профіль у LinkedIn і рекламні матеріали теж можуть виграти від того, що ви носите бороду”, — розповіла автор дослідження Сара Міталл.

Один з експериментів був проведений за допомогою Facebook Ad Manager. Використовуючи платформу, дослідники розмістили рекламні оголошення із зображеннями бородатих і гладко виголених чоловіків, щоб перевірити свою теорію. З’ясувалося, що реклама із зображенням чоловіків з бородою привертає на 2,66% більше кліків (CTR).

Як резюме учені сформулювали три висновки зі свого дослідження:

1. Якщо у чоловіка-продавця є борода, покупці більше йому довіряють і вважають його досвідченим фахівцем.

2. Борода працює на всіх чоловіків, незалежно від раси, національності, віку та рівня привабливості.

3. “Ефект бороди” працює не тільки у реальному житті, але й в онлайн-продажах.

“Беручи до уваги ці результати, компанії, чия корпоративна політика дозволяє тільки вибрите обличчя, можуть подумати двічі”, — додала Міталл.

Тим часом український IT-ринок рухається у бік гендерного балансу. Близько трьох чвертей IT-фахівців в Україні — чоловіки. Однак частка жінок у цій галузі зростає: у 2017-2020 рр. вона збільшилася з 20% до 25%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram