Драйв
12 Квітня 2019
1 493

Must visit: Куди їдемо на травневі свята

Корисні рекомендації туристичних маршрутів від українських підприємців та інвесторів

Марафон у Мадриді, відьма-бар у Белграді, університети Англії, віскокурніШотландії, мечеті Стамбулу та казкові ландшафти Ісландії… Investory News розпитали у власників бізнесу про їхні вражаючі подорожі під час весняних свят.

Андрій Длігач, футуролог, CEO Advanter Group

Почніть свята раніше всіх — рушайте на забіг в Мадрид. Знаменитий EDP Rock ‘n’ Roll Madrid Marathon & ½ вулицями красивого міста, по парках, підйомам та спускам. У минулому році з друзями з Live Love ми бігли там з величезним задоволенням. Вулиці повні не тільки уболівальників, але і рок-н-рольних колективів. А сир Манчі з хамоном і легким вином прекрасно доповнять вечір після забігу. На ранок — легка пробіжка в музей Прадо (Веласкес, Гойя) і Тіссена-Борнемісса (Пікассо, Далі, імпресіоністи). А на наступний день — поїздка в Толедо. Трьох днів, звичайно, не вистачить і захочеться повернутися ще. Мадрид — місто для прогулянок і їзди на велосипеді. Опера прекрасна. Парки прекрасні. Але головне — рок-н-рол живий.

Олеся Остафієва, співзасновник відьма-бару “Лиса гора”

Рік тому ми з моїм партнером по бізнесу Надією Омельченко вирішили на 8 березня поїхати познайомитися з господинею Witchbar в Белград. Практично спонтанно придбали квитки в Будапешт і забронювали там машину, щоб звідти дістатися до Белграда. План був такий — 7 березня прилетіти в Будапешт, погуляти та пошопитись у місті, ввечері сходити на екскурсію по барах Будапешта. Вранці 8 березня виїхати на машині в Белград, де на 19.00 у нас був заброньований столик в місцевому відьма-барі. А вранці 9 березня виїхати в Будапешт, щоб другу половину дня провести в купальнях.
У поспіху ніхто не подумав про те, що Сербія — не Євросоюз і ми тільки пізно ввечері перед виїздом кинулися перевіряти — чи потрібна туди віза. З автомобілем теж було непросто: спочатку нам намагалися “впарити” механіку, хоча я замовляла автомат. Потім запропонували електромобіль (на хвилиночку, Сербія не набагато краще Придністров’я і за три години їзди по країні ми не те що не бачили жодної станції зарядки для електромобіля, але в принципі нам до Белграда попалася всього одна АЗС, і благо, що ми залили повний бак в Угорщині). В силу всіх обставин ми потрапили на місце вже ввечері й тому не встигли подивитися місто. Зате відмінно провели час в барі та наситилися ідеями для розвитку свого бізнесу в Україні. На переліт, оренду машини, готелі в Будапешті, екскурсію по барах, оренду квартири в Белграді й обіди-вечері ми витратили близько 20 тис. грн на двох. Я не знаю, чи захоче хтось повторити наш маршрут, тому що він дуже специфічний. Але я раджу ніколи не відмовляти собі в спонтанних поїздках, якщо можете собі дозволити. І не відмовлятися від коротких поїздок. Впевнена 10 поїздок по 2-3 дні принесуть набагато більше енергії, ідей та вражень, ніж дві поїздки по два тижні.

Ігор Ліскі, голова ради директорів компанії “Ефективні інвестиції”

Велика Британія суттєво відрізняється від класичної материкової Європи. Лондон стане унікальним досвідом, особливо, коли ти понад 20 років сполучаєш бізнес, навчання та відпочинок. Поєднання культур, мов, ритмів життя захоплює та надихає. Багатовікова архітектура та сучасне мистецтво, старовинні традиції разом зі статусом найбільшого фінансового центру світу — таким для мене є це місто-космополіт. Тут відчуваєш, що ти в самому центрі світу.
Моя перша зустріч із Лондоном ще у 13 років зумовила палке бажання досягти успіху. Вчитися новому і сприймати світ у всій своїй різноманітності. Тому раджу обов’язково відвідати Оксфорд та Кембридж, які вже багато століть є еталоном освіти. Моє навчання в Оксфорді — це не тільки втілення давньої мрії, а й особистий виклик. Корисна річ, коли маєш із чим порівняти власну буденність. Лондон із перших хвилин дає зрозуміти, що ваша зустріч не остання. Та й поряд стільки всього цікавого.
Власне, не жадібною на емоції виявилася безмежна Шотландія. Саме в ній відчуваєш масштаб людської свободи та переосмислюєш багато власних рішень та ідей. Звісно, раджу відвідати багаті історіями віскокурні. Тут справа не тільки в продукті, а в натхненні людей своєю роботою. Якщо плануєте поїхати до Лондона, а потім до шотландського, наприклад, Абердину, дізнайтеся більше про монархічну спадщину, без неї важко буде сприймати ці країни. Крім того, знайдіть декілька сімейних майстерень із виготовлення чого завгодно — спостерігайте, як створюється історія буденного. Не бійтеся вдягнути зручне взуття, адже відчути нове — значить багато ходити. Такі поїздки заряджають силами, хочеться створювати нові проекти та просто міняти світ. Бюджет 5 тис. євро на тиждень для комфортної подорожі, з урахуванням перельотів та проживання.

Уляна Кулікова, керівник освітньої платформи Profi Space

Я часто подорожую, і зазвичай це не залежить від сезону. Але пам’ятаю одну яскраву поїздку на травневі свята. Це був Стамбул. І це прекрасна ідея з багатьох причин. Перша і найголовніша — це, звичайно, близькість. Менш як дві години — і ви на місці, в іншому світі, в іншій культурі, в абсолютно унікальному просторі. Стамбул яскравий, пахне прянощами, неймовірно смачний. Оселитися неодмінно варто в історичному центрі, неподалік від Мечеті святої Софії і Блакитної мечеті. Пройтися вузькими звивистими вуличками, випити турецьку каву або гранатовий фреш, неодмінно з’їсти кебаб. Дійти до Босфору, поганяти чайок і зайти на єгипетський ринок за спеціями. Ще одна вагома причина — це, звичайно, бюджет. Стамбул — досить недорогий. В середньому така поїздка обійдеться в 10-12 тис. грн на 4 дні.

Ігор Верхогляд, керуючий партнер компанії Soul Partners

Заїжджені банальні маршрути в на теплі морські курорти — точно не те, що викарбовується в пам’яті. Для мене (поки) найкрутіша поїздка на “травневі” – це подорож в Ісландію. На початку травня там ще не туристичний сезон — людей не багато, однак, і погода не балує: сильний вітер, що буквально валить з ніг, проливні дощі — норма для цього часу. Після 8-кілометрової пішої прогулянки до літака ми залишились без плащів — їх просто порвало силою вітру.
За тиждень ми об’їхали країну по периметру на авто: більшість подорожує по Ісландії або на трейлерах, або на позашляховиках. Природа не схожа ні на що з того, що я бачив до Ісландії. Круті водоспади, кратери вулканів, гейзери, мохові поля, пляжі з чорного піску, прибережні скелі, льодовики, кити, ісландські коні — далеко не повний перелік “багатств” Ісландії. Тому якщо загоряти на пляжі не входить в плани, і є бажання померзнути/намокнути, але отримати купу вражень — вперед в Ісландію. Правда, задоволення не з дешевих, бюджет на відпочинок без зайвих забаганок на 10 днів на 2-х людей (залежно від набору турів/рівня готелів/авто та ціни перельоту) обійдеться в $7-10 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram