Новини
1 Листопада 2022
346

Можлива енергокриза: “Газпром” скоротив на 51% постачання газу в Молдову

Відсьогодні, 1 листопада, дефіцит електроенергії становитиме близько 4070 МВт·год

На листопад російський “Газпром” підтвердив постачання Молдові лише 5,7 млн кубометрів газу на добу, це становить 51% від узгодженого контрактом обсягу. Про це 31 жовтня повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрей Спину у своєму Telegram.

Спину зазначив, що поставлений обсяг російського газу розподілять так: 3,4 млн кубометрів на день для правого берега і 2,3 млн кубометрів на день для лівого берега. Придністровський регіон отримає на 40% менше, ніж у жовтні, додав він.

Варто зазначити, газ використовується, зокрема, для виробництва електроенергії, основний виробник — Молдавська ДРЕС, розташована на території Придністров’я.

Спину зауважив, що скорочення споживання електроенергії є надзвичайно важливим. “Просимо продовжувати національні заощадження. У нас є багато хороших прикладів, але я впевнений, що ще є місце для відповідальності”, — звернувся він до громадян.

Спину підкреслив, що 1 листопада дефіцит електроенергії становитиме близько 4070 МВт·год.

Як писали раніше Investory News, внаслідок атаки росіян по енергетичній інфраструктурі України дефіцит електроенергії в Києві може становити 30%, відтак відключення будуть тривалішими й стосуватимуться значно більшої кількості споживачів.

Тим часом згідно з річним прогнозом Міжнародного енергетичного агентства (IEA), війна проти України назавжди позбавила рф статусу провідної енергетичної держави, а також наблизила кінець “золотого газового століття” і прискорила перехід світу на поновлювані джерела енергії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram