Новини
10 Грудня 2019
810

Morgan Stanley скоротить 1,5 тисячі співробітників

Причина — невизначеність на світових ринках

Банк Morgan Stanley має намір скоротити 1,5 тис. робочих місць по всьому світу через не досить позитивні прогнози на світових ринках, повідомляє Business Insider з посиланням на кілька джерел в компанії.

Таким чином, під скорочення в наступному році потраплять близько 2,5% співробітників банку.

Як зазначає один із джерел, для Morgan Stanley типово внесення планів щодо скорочення персоналу в кінці року, але на цей раз обсяг цих скорочень виявився трохи вище звичайного.

Так, наприклад, у 2015 р. банк скоротив 1,2 тис. співробітників підрозділу, що працює з цінними паперами з фіксованою процентною ставкою.

“Це продумане управління витратами. Ми не говоримо, що в наступному році ситуація на ринку буде набагато гірше. Але ми побоюємося, що вона може і не стати краще”, — заявив один із джерел.

Серед головних загроз для стабільності на ринку в банку відзначають торгові війни, які веде Дональд Трамп, президентські вибори в США, а також остаточний вихід Великої Британії з ЄС.

Як писали раніше Investory News, автоконцерн Audi повідомив, що має намір до 2025 р. скоротити приблизно 9,5 тис. робочих місць, що становить 10,6% від загальної робочої сили. Такі оптимізації додадуть до прибутку компанії близько €6 мільярдів.

Також, німецький виробник автомобільних комплектуючих Continental планує скоротити до 2028 р. понад 5 тис. робочих місць після того, як було прийнято рішення про ліквідацію частини бізнесу, пов’язаного з бензиновими та дизельними двигунами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram